Hvad er en tv-boks

Mange tv-udbydere tilbyder en tv-boks sammen med deres abonnement. En tv-boks giver en direkte forbindelse til udbyderen, og dermed også adgang til et større udvalg af deres diverse udsendelser. For mange betyder det, at man kan se arkiverede udsendelser, som man måske har forpasset. En del af disse tv-bokse kan også optage udsendelser og retter sig efter udbyderens elektroniske tv-guide. Med en tv-boks kan man sætte en udsendelse på pause, hvis man lige skal hen og hente en kop kaffe, eller hvis telefonen ringer midt i en spændende film.

tv boks

De fleste udbydere har kun én slags at vælge imellem, så der er ikke så meget at rafle om. YouSee, Boxer, Stofa, Viasat og CanalDigital er blandt de største udbydere, og de har hver deres tv-boks. Nogle udbyder dog en tv-boks med og uden harddisk. Den med harddisk giver adgang til at optage tv, hvor den uden ikke kan optage, men stadig giver adgang til udbyderens andre gode tilbud.

Naturligvis er der forskel i prisen her. Den med harddisk koster dobbelt så meget som den uden, og så må man jo gøre op med sig selv hvad man helst vil have ud af sådan en boks. Hvis det bare er til at se tv og benytte sig af arkivet, så er en boks uden harddisk en ok løsning. Hvis man vil optage udsendelser, så skal man vælge en med harddisk.

Kan man vælge en anden tv-boks end den, udbyderen tilbyder?

Man kan godt vælge at købe sin egen tv-boks, men så skal man skal vælge en der er gearet imod den udbyder man har valgt. Så man kan f.eks. ikke købe en tv-boks til YouSee og så forvente at den virker hos CanalDigital, for det gør den ikke.

For nogle udbydere, så som YouSee, kan man godt undvære boksen hvis man har et smart-TV, for der kan man sætte kortet der styrer forbindelsen direkte ind i en kortlæser på fjernsynet. Så mister man selvfølgelig lidt muligheder, så hvis man vil have den fulde pakke med alle muligheder, så skal man vælge en tv-boks.

Får man tv-boksen fra udbyderen, så kan man nøjes med at leje den. Det koster naturligvis lidt ekstra per måned, men det er som regel til at overse. Ellers kan man vælge at købe den, hvilket er lidt dyrere, men så skal man heller ikke af med alt det man har optaget, hvis men en dag opsiger abonnementet, men så kan man muligvis genbruge den hos den næste udbyder.