Huawei, hvad for noget?

Det fleste har nok hørt om Huawei. Det viser brandundersøgelser i hvert tilfælde. Og det er der ærligt talt heller ikke noget at sige til. Huawei udbyder nemlig deres produkter og services i mere end 170 lande. Og det er vitterligt ikke få. På verdensplan mener man nemlig, at der eksisterer lige knap 200 lande. Så hvis man har hørt om Huawei, er det altså ikke uden grund. Som dansker har man måske haft en frygt for, at Huawei repræsenterede endnu flere billigt producerede produkter. Men sådan er det altså ikke med denne virksomhed. Denne virksomhed har nemlig både store tanker om sig selv og store visioner.

Huawei

Lad os lægge ud med navnet. Navnet er kinesisk, og det er nok også derfor, de fleste er forbeholdne, når de skal udtale det. Selve udtalen er egentligt meget lige ud af landevejen. Navnets betydning er derimod noget mere omfattende. Huawei er en sammensætning af to kinesiske tegn, der hver især har forskellige betydninger. Dermed betyder Huawei både ”pragtfuldt”, ”storslået”, ”handling” og ”præstation”. Det første tegn siges sågar også at betyde. Man har altså valgt et – for at bruge deres egne ord – storslået navn.

Huawei er en vigtig spiller på verdensplan

Som sagt er visionerne ikke små hos Huawei. Den kinesiske virksomhed, der blev grundlagt i 1987, har store og omfattende visioner. De vil være dér, hvor den nyeste teknologi bliver udviklet, og så har de en interesse i at skabe ekstraordinære oplevelser for deres brugere. Dette kommer blandt andet til udtryk med deres mange forskellige tablets og smartphones. De investerer mange penge i at være en vigtig spiller, år det kommer til diverse teknologier og algoritmer. Dette betyder også, at de er blandt de bedste, når det kommer til bredbåndsmodems.

Der er selvfølgeligt også nogle nøgletal, der kan bygge ovenstående op. Til at starte med kan det fortælles, at virksomheden har over 110.000 ansatte verden over. Disse sidder ikke kun i hovedsædet i Kina. Huawei har nemlig forskellige afdelinger verden over. Heriblandt tyve forskellige afdelinger, der fokuserer på forskning og udvikling. Som sagt udbyder Huawei deres services i over 170 lande, hvilket også gør dem til en stor spiller på mobil-telekommunikationsområdet. Her er de nemlig nummer et i verden og nummer to på verdensplan. Dermed kan man også sige, at Huawei er en seriøs virksomhed, der er udgjort af langt mere end blot såkaldt ”kinesisk bras”. Netop derfor er Huawei også en meget seriøs konkurrent på smartphonemarkedet.